2017 m. rugpjūčio 15 d., antradienis

Citrininis cukinijų keksas








Šitas keksas yra labai LABAI geras būdas bent truputį padedantis sunaikinti netikėtai užklupusį cukinijų derlių. Visiškai nesijaučia cukinijos, o jeigu nulupsite žievelę arba dėsite geltonąją, tai net ir nesimatys. Pats keksas yra aromatingas, drėgnas, bet labai purus. Žodžiu, visaip geras. O jeigu dar ir glaisto citrininio nepatingėsite padaryti - bus tobulas (aš pasirodo sunaudojau savo cukraus pudrą, tai neturėjau iš ko padarysi). Ir šiaip, valgykime daugiau daržovių, kad ir saldžiam pavidale :)



Citrininis cukinijų keksas

Reikės:
400g stambiau sutarkuotos cukinijos
400g miltų
180 g cukraus
2 vnt kaiušinių (L)
100g sviesto
50ml aliejaus
1 citrinos
2 a.š. kepimo miltelių


Gaminame:

Kiaušinius su cukrumi išplakame iki standžios kreminės masės, pilame aliejų ir tirpintą sviestą ir dar truputį paplakame. Nutarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame pusės citrinos sultis, išmaišome. Dedame tarkuotas cukinijas, miltus ir kepimo miltelius. Išmaišome tik kol nebesimato sausų miltų (nepersistengiame).
Kepimo formą klojame kepimo popieriumi ir sukraunam tešlą. Kepame 190 C 50-60min kol gražiai parus ir medinio pagaliuko testas bus teisingas ;)
Iškepus keksui, dar šiltą apliejame glaistu iš likusios pusės citrinos sulčių ir cukraus pudros (reikės tiek, kad pasidarytų tirštoka košelė).
Skanaus! 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą