2017 m. birželio 25 d., sekmadienis

Pavlova

O siaube kaip seniai rašiau.. vis nebuvo laiko. Bet turiu dar porą receptų, kuriuos reiks čia paskelbti.
Dabar ponia Pavlova. Be jos nei viena vasara neturi praeiti. Tik aš visad bijojau kepti morengą ir galvojau, kad čia baisiai saldu bus. Ot it ne. Nieko čia sudėtingo,  nei lavai saldaus. Ir principas paprastas -vienam L dydžio kiaušinio baltymui 2v.š. cukraus arba 50g. Kaip kam patogiau matuoti. Skaičiuojam vienas baltymas dviejų valgytojų porcija maždaug. Ir niekad neprašausit😉

Pavlova

8-10 žmonių

4 L dydžio kiaušinių baltymai
200g cukraus
1a.š. krakmolo
Truputis druskos
Truputis citrinos sulčių
400ml plakamosios grietinėlės
~1kg braškių ar kitų uogų

Pirmiausia pasiruošiam indą kuriame plaksime baltymus. Jis turi būti sausutėlis. Užkaičiam orkaitę kaisti iki 250°.
Tuomet į tą indą įmušam baltymus ir dedam druską. Plakam iki baltų didelių putų, bet dar ne visai kietų. Tada dedam po šaukštą cukrų ir toliau plakam bent po pusę minutės po kiekvieno šaukšto cukraus. Masė taps kieta ir blizgi. Ir labai balta. Dedam krakmolą ir citrinos sultis ir dar paplakam truputį. Viskas. Tiesam skardą kepimo popierium ir formuojam norimos formos blyną aukštesniais krašteliais. Bet kepant jis dar plėsis. Kišam į orkaitę ir iškart mažinam kaitrą iki 150°. Kepam valandą ir paliekam orkaitėje per naktį (iki kol prireiks).
Svečiams jau susirinkus, imam morengą iš orkaitės ir atsargiai nuimam nuo popieriaus. Dedam į lėkštę. Plakam grietinėlę (jei nemėgstate saldžiai, galite cukraus jau nedėti į ją). Supjaustom uogas, jei didelės. Ir linksmoji dalis - surinkimas. Ant morengo kraunam grietinėlę, ant jos uogas ir mėgaujamės. Labai svarbu nesurinkti iš anksto Pavlovos, nes sudrėkęs morengas nebus toks skaniai traškus su truputį tąsiu viduriuku. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą