2017 m. rugpjūčio 19 d., šeštadienis

Kitoks slyvų pyragas ir kaip pyraguose atsiranda skylutės

Šitą pyragą užsinorėjau pagaminti vos tik į rankas pakliuvo Beatos virtuvės naujas rudens žurnalas. Ir pagaminom mes jį dviese su mažaja šefe dar tą patį vakarą.

Pyragas nėra tradicinis, jis sunkus, drėgnas, varškinis, riešutinis, o dar slyvos kepdamos paskleidė sultis, kurios apliejo visą pyragą, karamelizavosi ir uždėjo tokią rožinę plutelę. Niam tiesiog.
Tačiau K sakė, kad pyragas čia nelabai. Bet žiūrint į jį kaip į varškės apkepą - skanus. Tai va toks netradicinis nelabai saldus kepinys su slyvomis. Jame nėra miltų, kepimo miltelių, cukraus, o ir riebalų taip pat mažai. Bet sotus ir turtingas tas pyragas.
Mažajai šefei patiko, nes padėjo gaminti ir slyvos iškepusios pasidarė rūgščios. Vis kiša pirštuką į slyvas ir laižo😄

Receptas:
100g minkšto sviesto
150g skysto medaus
2-3 v.š. Beatos kepinių kakavos (galima ir kitokios, bet šita man skaniausia)
4 kiaušinių
150g migdolų miltų
250g varškės
120g kukuruzų kruopų (arba jei nėra tinka ir manai)
9 slyvų (arba kiek prireiks paviršiui maždaug uždengti)

Gaminame:
Sviestą išplakam su medumi iki purios masės. Dedam kakavą ir kiaušinių trynius, dar gerokai paplakam. Dedam migdolų miltus (aš turėjau dar nuo Kalėdų dovanų maišelį, jei neturite, tada teks migfolus paskrudinti ir sumalti iki mažyčių gabaliukų kokteiline ar kokiu kitu prietaisu). Dedam varškę ir viską gerai išmaišome. Tada iki standžių putų atskiram dubenyje išlakame kiaušinių baltymus ir per kelis kartus lengvai įmsišome į tešlą. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (rašo 20cm, aš naudojau 26 ir viskas labai puikiai gavosi, tik kepė trumpiau ir slyvų daugiau reikėjo). Ant viršaus dėliojam perpjautas slyvas ir jas truputį įspaudžiam į tešlą. Galima pabarstyti migdolų skiedrelėmis). Viskas. Kepa 190°C ~40-50min. Ar iškepęs tikriname medinių pagaliuku. Iškepus pilnai atvėsiname formoje ir galima valgyti☺

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą