2017 m. rugpjūčio 26 d., šeštadienis

Šokoladinis cukinijų keksas su lazdynų riešutais

Būna tokių dienų, kai niekaip nesigauna gražiai nufotografuoti TOBULĄ keksą. Taip taip šitą. Jis toks mmm šokoladinis, drėgnas, purus, bet viduje traška riešutų gabaliukai. O va fotografuoti trugdo per tamsus vakaras, per daug saulėta diena, uogas nuvalgantis pokemoniukas😈
Taip kad vadovaujamės nuojauta ir ingredientų sąrašu šitam keksui, per daug nekreipdami dėmesio į nelabai kokias nuotraukas. Nes geresnės fotografavimo dienos jis nesuspėjo sulaukti.
Receptą rašau koks turi būti. O mum ir be uogienės pertepimo buvo labai skanu☺






Receptas

  • 3 kiaušiniai L
  • 180 gramų cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 80 mililitrų aliejaus
  • 260 gramų cukinijos
  • 100 gramų lazdyno riešutų
  • 0,5 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 150 gramų miltų
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 3 valgomųjų šaukštų kakavos
  • druska: žiupsnelio
  • bruknių džemas: 4-5 valgomųjų šaukštų
  • juodas šokoladas: 50 gramų

  • 1.Pradžioje burokine tarka sutarkuokite cukinijas. Plaktuvu maždaug 5 minutes plakite kiaušinius su cukrumi bei druska, kol masė taps šviesiai geltonos spalvos. Pabaigoje plakdamos lėtai supilkite aliejų.
  • 2.Tuomet iš sutarkuotų cukinijų išspauskite skysčius bei dėkite į kiaušinio plakinį kartu su cinamonu. Atsargiai išmaišykite. Smulkiais gabalėliais sumalkite riešutus bei taip pat įmaišykite į masę.
  • 3.Tada išsijokite miltus, kakavą bei kepimo miltelius ir įmaišykite į tešlą. Supilkite viską į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
  • 4.Po to kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių, tuomet padidinkite iki 180 laipsnių temperatūros bei dar pakepkite maždaug 15 minučių (kol vidurys bus iškepęs). Keksą atvėsinkite, horizontaliai perpjaukite per pusę 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą