2016 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Kalėdiniai tinginiai

Atsikandi ir Kalėdos!
Nežinau ar jums būna taip, kad savo noru atsikandi daugiau bei pajėgi sukramtyt, bet aš matyt savaipišprotėjusi.  Laiko nėra, šaldytuve vietos taip pat. O žmonių, kuriuos norėčiau apdovanoti dar daugiau..atrodo tik gamink skanias dovanas.
Taigi pirmasis tinginys apelsininis, su džiovintom spanguolėm ir skrudintais lazdynų riešutais.
Antrasis su meduolių prieskoniais, karališkomis datulėmis ir skrudintais lazdynų riešutais.
Nors pirmas antras tai čia tik teoriškai, nes tinginių tai keturias porcijas gaminau.

Ko mums reikės:

4 pakelių Gaidelis klasika sausainių *jie kietesni už Viktorija
400g kondesnuoto pieno
200g gero sviesto
30g geros kakavos. Rekomenduoju Beatos kepinių
2 v.š. tirpios kavos
*nebūtina, bet labai paryškina šokolado skonį
100g džiovintų spanguolių/ datulių
100g lazdynų riešutų paskrudintų ir nuvalyta luobele
1 apelsino žuevelės / 1 a.š. meduolių prieskonių

Gaminame:
Sulaužom sausainius į didelį dubenį, dedam riešutus ir džiovintus vaisius.
Mažame puode ištirpinam sviestą, dedam kondensuotą pieną, kakavą, kavą ir prieskonius kokius naudosim. Maišom ir šildom ant mažiausios kaitros kol pradeda kilti burbuliukai, bet dar neverda.
Verčiam šokoladą ant sausainių, maišom uoliai ir formuojam tinginius kokie tik patinka.
Man patinka sušlapinti kepimo popierių ir dėti į kekso formą kiek telpa. Paspausti, užlankstyti kraštus ir dar gerai paslėgti rankomis. Išeina tokios dvi "aukso plytos".
O štai toks rezultatas džiugins (tikiuosi) draugus

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą