2016 m. gruodžio 24 d., šeštadienis

Labai Kalėdinia morkų tortas

Ooo taip meduoliškas, morkų nesijaučia nei kiek, tik toks medutis. O kremas gaivus varškės, bet su apelsino žievele ir klevų sirupu, nes gi Kalėdinis.
Šiaip tai pirmą kartą jį kepiau gimtadieniui ir sulaukiau daug pagyrų. Taigi nepaisant mamos priekaištų "tai kodėl darai ne klasikinį su pirktiniu biskvitu?". Mmm..ne nepasidaviau. Aišku galima ir savo biskvitą kepti, bet tai kur tada Kalėdos? Biskvitinis labiau tinka kitais metų laikais, kai į kremą įmaišyt galima graikinių riešutų ir koncervuotų persikų.
Taigi šis, jau pabuvojęs bent 10 blogų, dabar jau ir pas mane.
Gaila dienos trumpos ir apsiniaukusios, tai ir nuotraukos tokios "nelabai". Anyway, skanu baisiausiai.
2 puodeliai  (280g miltų)
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. sodos
2 a.š. cinamono
3/4 a.š. druskos
3 puodeliai (600g) smulkiai tarkuotų morkų
150g stambiai kapotų riešutų
100g kokoso drožlių
1 puodelis (200g) rudojo cukraus)
1 puodelis (220g) bekvapio aliejaus
4 dideli kiaušiniai
Kremui:
500g varškės pertrintos arba kepinių
100g cukraus pudros
400g plakamosios grietinėlės
Citrinos sulčių, apelsono žievelės, klevų sirupo (ragaukite)

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo popieriumi ištiesti tris vienodo dydžio (26 cm. skersmens) kepimo indus.
2. Viename dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
3. Kitame dubenyje sumaišyti tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokoso drožles.
4. Tirečiame dubenyje aliejų išplakti su cukrumi iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
5. Į aliejaus plakinį atsargiai įmaišyti miltų mišinį (nepermaišyti!). Turi nelikti sausų miltų.
6. Galiausiai į tešlą įmaišyti morkų, riešutų ir kokoso drožlių mišinį.
7. Paruoštą biskvitų tešlą padalinti lygiai į tris kepimo indus* ir kepti apie 30 minučių arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
8. Iškepusius biskvitus atvėsinti.
9. Paruošti kremą: varškę gerai pertrinti, kol visiškai neliks gumuliukų.
10. Pertrintą varškę išplakti su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu.
11. Atskirame inde išplakti grietinėlę iki standžių putų.
12. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišyti į varškės masę.
13. Pagal skonį pagardinti kremą citrinos sultimis (ar citrinos rūgštele), apelsino žievele, klevų sirupu ar dar kuo skaniu ką sugalvosit.
14. Surinkti tortą: ant lėkštės viršutine dalimi į apačią dėti vieną biskvitą. Jį aptepti trečdaliu varškės kremo.
15. Ant kremo viršutine puse į apačią dėti antrą biskvitą, šiek tiek paspausti. Aptepti antru trečdaliu varškės kremo.
16. Uždėti trečią biskvitą, paspausti ir aptepti likusiu kremu.
17. Viršų pabarstyti stambiai kapotais lazdynų riešutais/spanguolėm. Aš dar cinamono eglutę išbarsčiau😜
18. Pusvalandį palaikyti šaldytuve ir godžiai ragauti. Ir mėgautis. Bet geriausia palaukti bent parą ar dvi kol skoniai visai susidraugauja, o boskvitai dar labiau sudrėksta. Jų niekuo nelaisyom, nes ir taip nuo morkų drėgni, bet pastovėję ooooj kaip skanesni (arba skrandis mažiau pilnas gimtadienio ar Kalėdų valgių)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą