2016 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Kūčiukai

Kūčiukai


Taip jau sutapo, kad pirmas įrašas likus savaitei iki Kalėdų. T.y. kaip gi  dar pradėti didžiąją savaitę jei ne kepant kūčiukus?
Šiemet mes neturime tikros Kalėdų eglutės dėl visiem auginantiem mažą vaiką suprantamų priežasčių. Na tik šiaip mažą dirbtinę, kuri mum nekvepia Kalėdom. Taigi šventinę nuotaiką kuriu kitaip.
K sakė, kad grįžus po darbo namai laaabai kvepėjo. O bet tačiau cukraus ir man trūko,  o jam tai jau visiškai. Tad kepu antrą dublį su pusantros normos cukraus.  Taip taip K sakė dėt dvigubai.  Sorry dvigubai nebus😉
Šie gavosi traškūs. Nors ir nepavyko jų labai mažyčių padaryti.
O tie su daugiau cukraus gavosi minkšti..ir tešla visiškai kitokia, klampesnė, lipnesnė ir išsipūtė skardoj labiau ir sukibo daugiau. Žodžiu yra ką pamąstyt tešlos klausimu.  Kiaušinis toks pat, miltai irgi lygiai tokie..vienintėlis skirtumas cuktus...

Taigi mums reikės:
550g miltų
100g cukraus (aš dėjau 2v.š. nes kitur taip rašo, nes bijojau bais saldžių. Realiai kokį 50g dėčiau dabar, nes mielės matyt visą cukrų suvalgė ir gavosi prėskučiai)
1 kiaušas
250ml pieno
~10g sausų mielių. Pakelis žodžiu
2v.š. aliejaus
Aguonų kokie 4š.

Pieną pašildom, dedam cukrų, aguonas, mieles ir biški druskos. Mušam kiaušą ir šakute paplakam. Dedam pusę miltų, išmaišom ir uždengiam rankšluostuku. Statom kur šiltai. Einam kavos gert pusval. Tada imam likusius miltus ir užminkom tešlą. Minkom min. 5min kol nebelimpa prie rankų. Dedam vėl po rankšluostėliu pakilti 1-2val. Tada gnybiam po biški tešlos ir darom volelius ir pjaustom. Kepa ~15min. Išeina traškūs. Jei darysi didesnius tada vidus liks minkštas. Iš tiek išėjo 3 litrų indelis.y

2 komentarai:

  1. Justy, sveikinu su tinklaraščio gimimu! Kaip sakoma, gera pradžia - pusė darbo :) Prėskučiai - nieko blogo, išmirkę saldžiame aguonpienyje bus kuo puikiausi. O į saldesnę tešlą gal reikėtų šaukštu kitu daugiau miltų dėti, kad būtų traškesni ir lengviau formuojami?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi taip galvijau saujom miltus kraudama ir minkydama. Bet laabai jau efektyviai iškilo. Nieko. Valgom vietoj sausainių. Nežinau kas yra, bet visi leliai labai mėgsta mielinę tešlą net be nieko.

    AtsakytiPanaikinti