2017 m. sausio 14 d., šeštadienis

Beatos bananų-aguonų keksiukai

Senas Beatos keksiukų kalendorius sako, kad sausį reikia kept bananinius aguonų keksiukus. Kas nemėgsta aguonų gali ir nedėti (K).  Šie labai lengvai pasidaro ir baisiai greitai per 5min tikrai spėsit, net orkaitė nespės įkaist, jei neturit mažųjų pagalbininkų, kurie lėtina procesą 😄. Minkšti, purūs, drėgni, dėl ko truputį susmego išėmus iš orkaitės. Ir labai prilipo prie popierėlių. Bet va kramsnoju vakarykštį ir vis tiek skanu man. Saldumo nelabai daug, aguonos traška ir gaivesni už tradicinę Beatos "Indrės bananų duoną". Nors K sakė nebedaryt tokių, bet gali būt kartosiu.
O taip daug ką darau iš Beatos repertuato, ypač kepinius.

Taigi reikės:
2 dideli ar 3 maži bananai (300g be žievės)
2 kiaušiniai
200ml kefyro
180g cukraus
200g miltų
50g tirpinto sviesto ar aliejaus (bus minkštesni)
1,5 a.š. kepimo miltelių
2-3v.š. aguonų
Jungiam orkaitę on 190°. Rašo 180, bet žiūrėkit pagal savo techniką. Šakute sutrinam bananus iki mažų gabaliukų, nepersistengiam. Mušam kiaušinius, pilam cukrų, kefyrą ir sviestą (dėjau aliejų, tingėjau tirpint ir mažą puodą plaut. Gi 5min keksiukai) ir šakute išmakaluojam. Tada dedam miltus su kepimo milteliais, išmaišom ir kraunam į keksiukų formeles. Tešla bus puri su mažais bananų gabaliukais. Tik siūlau popierėlių nedėt į formeles arba didelį keksą geriau daryt, patepus formą aliejum ar sviestu. Viskas. Kepam~30min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą