2017 m. kovo 24 d., penktadienis

Bananinis upside down keksas

Viskas prasidėjo kaip ir įprasta, nuo liūdnai žiūrinčių, baigiančių pernokti bananų. O gaminti įprastos bananų duonos nenorėjau, taigi pasklaidžius internetą radau keksą, kuris laaabai gražiai atrodė, o dar karamele apkepę kraščiukai... žodžiu rojus ir smalyžiaus svajonė!
Žodžiu, išbandžiau ir Jums rekonenduoju - labai jau gardūs tie karameliniai bananai. O ir pats pyragas toooks bananinis, nors tešloje bananų net nėra😀

Reikės:
115g minkšto šviesto
150g cukraus
2 kiaušinių
175g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. cinamono
Trupučio druskos
125ml pieno
Vanilinio cukraus

Karameliniam sluoksniui:
3 bananai (nelygu kokia forma ir kaip talpiai mokat dėlioti - aš galėjau ir labiau pasistengti)
110g cukraus
55g sviesto

Gaminam:
Sviestą su cukrum išplakam iki purumo. Po vieną mušam kiaušinius ir po kiekvieno gerai išplakam. Pilam pieną ir išplakam. Jei tešla "susigarbanojo" nuo šalto pieno - nieko tokio, įdėjus miltus pasitaisys. Tuomet dedam miltus,  kepimo miltelius ir prieskonius, viską išmaišom, bet nepersistengiam.
Ruošiam karamelę. Į puodą dedam sviestą ir cukrų. Kaitinam kol ištirps, bet atsargiai, nesudeginam. Aš jau galvojau, kad mano bus sudegus,  bet pasirodo labai skaniai gavos tokia stipresnė. Kai ištirpsta cukrus, pilam į kekso formą ir ant viršaus dėliojam pusiau perpjautus bananus (išpylus į formą karamelė gali sustingti - vėlgi, nieko tokio).
Ant viršaus kraunam tešlą ir kišam 180° orkaitėn kokiom 50-60min. Tikrinam mediniu pagaliuku ar iškepė. Iškepus, ataušinam 5min ir apverčiam į serviravimo lėkštę. Dar prieš tai kraštukus peiliu apeiti galima. Ir tikimės, kad gražiai viskas atlips.
Viskas, galime ragauti,  tik geriau palaukti kol atvės. Arba valgyti su ledais šiltą😉

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą