2017 m. kovo 9 d., ketvirtadienis

Tinginių Napoleonas ir kiti atradimai

Na gerai, tinginių napoleonas visiškai nieko naujo mano virtuvėje. Jau kokius 3 metus vis grįžtu prie jo, nes BAISIAI SKANU ir paprasta, ir greita.
Tik kad visada gamindavau iš tešlos lapeliais (kur 6 vnt.) Ir paskui pjaudavau dar kitas juosteles per pusę, lipdydavau tokį pusantrinį. Tai va, atradau, kad reikia pirkt tešlą kur du dideli lapai. Juos pjauti išilgai ir gaunasi tobulo ilgumo napoleonas!
Kitas šių metų atradimas Supergarden džiovintos šaltyje uogos. Skanios, be cukraus ir nesąmonių. Mums labiausiai patinka avietės, braškės, sebentai ir spanguolės. Mažoji eina iš proto, tad tenka normuoti ir slėpti. Tuo tarpu tėvams tik paragauti lieka.

Tai va susirandam:
Pakuotę 500g bemielės sluoksniuotos tešlos (2 lapai)
200g saldžios grietinėlės sviesto
Indelį (395g) kondensuoto pieno


Gaminam:
Truputį atšilusią tešlą išlankstom ir pjaustom išilgai 1cm pločio juostelėm. Kepam 200° orkaitėje kok iškyla ir parunda gražiai. Gaunasi 2 skardos.
Kondensuotą ir sviestą per naktį paliekam kambario temperatūroj. Turi būti labai minkštas sviestas, ir kondensuotas ne per šaltas. Sviestą mixeriu plakam kol tampa purus, supilam kondensuotą ir dar paplakam kol virsta kremu.
Imam maistinę plėvelę, patepam kremo kokio dydžio bus pyragas ir rikiuojam tešlos lazdeles (atvėsusias). Tepam kremą, dedam lazdeles ir taip kol lieka tik kelios papuošimui. Paskutinis sluoksniskremo. Suvyniojam apvaliai arba kaip išeina į plėvelę ir dedam šaldytuvan nakčiai. Ryte išvyniojam, sutrupinam likusias lazdeles ir apklijuojam Napoleoną iš visų pusių. Puošiam kaip norim 😉
Pjaustom aštriausiu turimu peiliu, kad matytųsi vidinis grožis😊


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą