2017 m. kovo 16 d., ketvirtadienis

Brownis Nr. 2

Šitas brownis irgi Beatos. Bet patobulintas. Jame daug daug kiaušinių ir toks labiau pyraginis, na toks lengvesnis. Nes pirmas tai vos ne šokoladinis batonėlis buvo. Abu labai skanūs, bet šitas man labiau...ir jo daug daug daug daugiau išeina, kas savaime jau gerai. Egzistuoja dar ir trečias Beatos brownis iš kepinių knygos (lyg ir). Kada nors gal ir jį bandysiu☺

Taigi reikės:
300g šokolado kuo juodesnio
250g sviesto
5 kiaušinių
300g cukraus (šiaip rašo 500g, bet man atrodė baisiai daug..iškepė ir su tiek)
Trupučio druskos
3v.š. kakavos tamsios nesaldintos
180g miltų


Gaminam:
Užkaičiam orkaitė 180°. Į nedidelį puodą pilam vandens ir užkaičiam, ant jo statom dubenį taip, kad vandens neliestų. Sulaužom šokoladą ir gabaliukais supjaustom sviestą. Jie keliauja lydytis į dubenį virš verdančio puodo. Vis pamaišom, kad greičiau būtų ir tolygiai tirptų. Į kitą didelį dubenį mušam kiaušinius, dedam cukrų ir druską. Plaktuvu paplakam porą min., bet ne iki standžių putų, tokia pusiaukelė iki jų sakyčiau. Įmaišom kiek pravėdusį šokoladą. Dedam miltus ir kakavą. Išmaišom kol nebelieka sausų miltų. Skardą (aš naudojau 40×26 lyg ir. Iš esmės tešlos storis skardoje turėtų būti 4-6cm, nuo to priklausys kepimo laikas, bet jei bus plonesnis - lengvai perkept gali) išklojam kepimo popierium ir supilam tešlą. Čia jau fantazijos reikalas ar į kiekvieną gabaliuką būsimą dėsit po pieniško šokolado plytelę, riešutų sviesto, rududu, šiaip riešutų ar džiovintų vaisių užbarstysit. Aš nedėjau nieko, nes norėjau sužinot tikrą skonį be priedų.
Kepa apie 30min. Iškepusio viršus padžiuvęs kaip dykuma, o vidus minkštas ir dar truputį šlapias.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą