2017 m. vasario 11 d., šeštadienis

Caneles de bordeaux

Žinau, kad kanelių kepimo manija jau seniai nuvilnijo blogais, bet šioj vietoj aš atsilikus mat formos neturėjau. Ir tik prieš kelias dienas atsiminiau užsisakyti. Kai atėjo, šiek tiek nustebau, nes tai mini kanelių forma. O dabar džiaugiuosi, mat kepa ne 2h, o tik apie 1h. Žodžiu, laikas - prabanga kurios negaliu sau leisti,  todėl dabar laabai džiaugiuosi savo forma ir tik išpakavusi ją iškart užmaišiau tešlą per kelias minutes. Rimtai. Nesuprantu kodėl jos tokios brangios kepyklose... aišku tešlą reikia brandinti šaldytuve bent parą, o geriausia - dvi. Bet užtai labai patogu. Užmaišai ketvirtadienį, o šeštadienį tik imk ir kepk. Na, neskaitant,  kad reikia patepti sviestu formeles ir cukrum pabarstyti☺
Pats kepimas truputį bjaurus reikalas, tad formą geriau statyti į skardą, kad netektų paskui visos orkaitės šveisti. Mat kepdamos kanelės kunkuliuoja virdamos ir taškosi truputį sviestu. Ir šiaip negali jų valandai pamiršt ir išeit į lauką ar tvarkytis, mat vis reikia tai temperatūrą mažint, tai perkelt į kitą lentyną. Todėl jos priskiriamos sudėtingiems kepiniams. Sutinku. Maniškės irgi ne tobulos gavos, bet vis tiek labai skanios.

Taigi prireiks:
1/2 l pieno
50g sviesto
2 kiaušiniai ir 2 tryniai
250g  cukraus
2 v.š. vanilės ekstrakto
1-2 v.š. gero romo
Trupučio druskos

Gaminam:
Užkaičiam pieną su sviestu mažam puode. Kaitinam tik kol sviestas ištirps. Į dubenį mušam kiaušinius ir trynius du dar įdedam (iš baltymų jau galvokit ką gaminsit. Aš gal pavlovą ar morengus. O gal macaroons, jei laiko bus). Dedam cukrų, druską, romą ir viską šakute lengvai išmaišom. Dedam miltus ir išmaišom. Palaukiam kol pienas atvės tiek kad įkišus pirštą galėtume palaikyti bent 10s ir tada per kokius 5 kartus įmaišom į kiaušinių masę. Viskas. Galim perpilti į matavimo ąsotėlį, iš jo bus patogiau supilstyti tešlą į formeles. Dengiam maistine plėvele ir paliekam bent parai ramybėje. O geriausia dviem, nes gerai pailsėjusi tešla mažiau lipa iš formelių kepant. Šį procesą galima sustabdyti išėmus iš orksitės ir trinktelėjus per stalą ( su mano silikonine kaži ar pavyktų).
Po dviejų parų orkaitė on 250°. Tepam formeles sviestu ir barstom truputį cukraus. Tešlą permaišom, nes susisluoksniuoja. Pilam tešlą ne visai iki kraštų. Kepa 15min 250°, tada dar 50min 180°. Praėjus 25min kepimo formą reiktų perkelti į apatinę lentyną. Iškepusius traukiam lauk ir atvėsinam 5min formoje. Išimam ir dar palaikom šaldytuve kol pilnai atvėsta (sako tokie skaniausi).


Iš šito kiekio gaunasi dvi porcijos mini kanelių arba viena normalių. Dabar svajoju apie antrą kepimo formą, kad galėčiau visas iš karto kepti, nes viena porcija 24 mini pyragiukų dingsta per greit😏

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą