2017 m. vasario 1 d., trečiadienis

Traškūs senoviniai vafliai

Viskas prasidėjo prieš porą mėnesių, kai dovanų gavau vaflinę Lakomka. Tokią rusišką. Beveik kaip babytės, nes jos pasirodo sunkesnė buvo ir didesnė (tik dabar sužinojau, kad ten 2in1 grilius+vaflinė. Išradingi žmonės sovietmečiu gyveno😀).
Tai va vafliams yra begalė receptų, kepyklės instrukcija pateikia bent 8, bet tarp jų yra pvz. naudojamas krakmolas vietoj miltų.  Fek.
O dabar rodos radau bent jau panašius į babytės. Traškius, bet ne trapius. Su daug sviesto.



Reikės:
3 kiaušinių 
150g cukraus
150g sviesto
50g vandens
1 1/2 puodelio miltų
Vanilinio cukraus šiek tiek
Žiupsnelio druskos

Gaminame:
Išlydom sviestą. Kol aušta gerai išplakam kiaušinius su cukrumi, vsnilinu ir druska. Pilam aliejų ir dar paplakam. Galiausiai įmaišom niltus, tada vandenį (galima ir pieną, bet tada labiau dega vafliai)
ir paliekam valandai išbrinkti miltams. Įkaitinam vaflinę ir karts nuo karto patepant aliejumi konditeriniu teptuku kepame kol parus. Nors tešla gausiai sviestinė, bet turi polinkį pripilti taip, kad tenka pusvalandį šveist keptuvę😑
Man gavosi ~20 vaflių. Bet jų nelieka akimirksniu. Nesistebiu, kad dauguma receptų prasideda nui 6 kiaušinių😄

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą