2017 m. vasario 22 d., trečiadienis

Turtingas brownis

Brownio receptų yra milijonas, bet aš išsirinkau su daugiausiai šokolado (kur ritasi pasaulis, kad 300g šokolado nebegaila).
Iškart prisipažinsiu, kad vis tik truputį jį perkepiau, bet tai buvo vardo dienos staigmena ir K sakė kvepia dieviškai visi namai. Tai va valgėm su ledais, kad būtų mažiau sausa, o per naktį brownis truputį sudrėko ir tapo net labai skanus. Nors šiaip jau trūksta to lipnaus "neiškepusio" sluoksnelio, kurio stinga, nes pasirinkau kiek didoką kepimo formą (kažkaip neradau kvadratinės ir teko kept apvalioje).
O iškepti lengva kaip 2×2. Nei plakti nereikia, nei sukti sviesto. Tiesa, norėčiau puresnio jo, bet tada bus šokoladinis pyragas, o ne brownis.


Reikės:
200g sviesto
300g gero juodo šokolado
2 kiaušinių
120g cukraus
Trupučio druskos
220g miltų
2a.š. tirpios kavos arba 2v.š. kavos sirupo
2v.š. kakavos
Po saują riešutų ir spanguolių, jei norisi


Gaminam.
Orkaitė on 175°. Pasiruošiam vandens vonelę ir garuose tirpinam šokoladą su sviestu. Atskirai paplakam šakute kiaušinius su cukrumi. Iš kavos ir šaukšto vandens paruošiam kavą, ji keliauja pas kiaušinius. Kai šokoladas ištirps ir truputį pravės, sumaišom jį su kiaušiniais. Dedam miltus ir kakavą, išmaišom ir kraunam priedus kokie tik patinka.
Jei neišmetėt popieriaus nuo sviesto, tai sveikinu, turit kuo patepti kepimo indą. Jei ne - reiks dar trupučio sviesto. Tada į skardą klojam kepimo popierių ir pagormuojam, kad gražiai gulėtų. Krečiam tešlą, palyginam paviršių ir dedam orkaitėn kokiam pusvalandukui ar 25min. Esmė neperkepti, geriau jau biški žalesnis tegu būna.
Ragaujam su ledais ar kava, šiltą arba šaltą.  Visoks skanu☺

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą