2017 m. vasario 6 d., pirmadienis

Svaigios figos šokolade

Šitos figos yra absoliutus gėris. Pirmą kartą jam pamačiau pas Beatą kokiais 2008, tik jose buvo daaaug alkoholio ir išvaizda nesužavėjo. O pabandžiau pakoreguotą receptą 2012. Tada ir dariau jas paskutinį kartą, bet mmmm tas skonis ir aromatas...net neragaudama jaučiu.
O recepto iriginalas Čia

Aš aišku dar pagal save truputį padariau.

Reikės:
200-300g figų (kokie 20vnt)
20vnt migdolų
1 apelsinas
100ml brendžio
Šokolado (man užteko 100g)
Truputį sviesto ir grietinėlės


Figas metam į stiklainėlį, ant jų nutarkuojam apelsino žievelę ir išspaudžiam sultis, pilam brendį. Uždarom, pakratom ir laikom šaldytuve bent kelias dienas. Skystis visko neapsems, tai reiks kasdien vis pakratyt.

Po kelių dienų ar savaitės traukiam figas lauk. Nusausinam. Migdolus užplikom kelis kartus ir nulupam žieveles. Įpjaunam figas ir į kiekvieną kišam po riešutą. Kol visą šitą darom galim kaitint vandens vonelėj šokoladą su sviestu ir grietinėlė.  Apvoliojam figas šokolade ir dėliojam į keksiukų popierėlius ar ant sviestinio popieriaus. Ragaujam kai sustingsta. Arba nešam dovanų😉



Kitą kartą naudosiu eko figas, nes jos išlaikiusios formą, o ne plokščios, ir paliksiu galiukus nemirkytus šokolade, kaip Beatos. Nes taip gražiau.
Jei darysit šiandien/ryt dar spėsit nustebinti simpatiją Valentino dieną!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą